BAS BACKYARD BBQ
Welkom bij Bas Backyard BBQ.
Wat een aantal jaar gelden begon met een kleine ketel BBQ is ondertussen uitgelopen tot een ware passie. Tegenwoordig staat de BBQ hier minimaal 2x per week aan zowel zomer als winter. Via deze pagina wil ik jullie graag meenemen in mijn passie en deze zoveel mogelijk met jullie delen. ik hoop hier op korte termijnen ook vele BBQ recepten en blogs te plaatsen en misschien nog wel meer.
Momenteel ben ik vooral te volgen via insta of facebook links zijn hierboven toegevoegd.
Afgelopen donderdag ochtend om 03:03 uur zijn wij opnieuw ouders geworden van een prachtige zoon Björn Roar, de kleine man en moeder doen het super goed.
Het is de laatste tijd behoorlijk heftig geweest met alles wat er is gebeurd maar we gaan goed het nieuwe jaar in met mooie dingen in het voor uitzicht.
Voor iedereen vast hele fijne feestdagen, geniet er van het leven is te kort om er niet van te genieten.
Roti kip naar het recept van @foodboozeandbbq , hier nog wel even een eigen draai aan gegeven bijvoorbeeld door de kip tijdens het grillen ook een klein vleugje citroenrook mee te geven.
@de_fik_erin
@smokeyolivewood
#basbackyard #smokeylowlands #defikerin #lekkermetbraairub #braairubno1 #smokeyolivewood #lemonwood #bbq #bbqlife #roti #dutchoven #outdoorlife #outdoorcooking #smokedfood
Kip van het spit lekker simpel maar altijd goed.
Zeker als je de kip kruid met #braairubno2 van @de_fik_erin en daarna lekker ze rondjes laat draaien in de #orangewood van @smokeyolivewood
#basbackyard #defikerin #smokeyolivewood #smokeylowlands #bbq #bbqlife #chicken #letzq #spit #outdoorcooking #outdoorlife #chickenbbq
Sunday Ribday
One rib with #braairubno2 and one with #braairubno4 from @de_fik_erin
I'm gonna smoke these amazing ribs with some nice chunks olive wood from @smokeyolivewood
If you wanna try out the products of Smokey Olive Wood you can do that with a discount of 10%. Just go to www.bbqstation.nl and use "backyardbbq10" as promotion code.
#basbackyard #smokeylowlands #smokeyolivewood #defikerin #lekkermetbraairub #smokeysunday #bbq #bbqlife #sunnybbq #outdoorlife #outdoorcooking #smokedribs #spareribs
Kipfilet gevuld met mozzarella daarna omwikkeld met spek, #braairubno2 er over heen van de @de_fik_erin . Ze zijn gerookt op #lemonwood van @smokeyolivewood .
Daarbij gevulde paprika's en nog wat aardappeltjes.
#basbackyard #bbq #bbqfood #bbqlife #smokeylowlands #instabbq #instafood #foodphotography #outdoorlife #smokedchicken #bbqchicken #kamado #castiron
Vandaag een heerlijke dag gehad achter de bbq, een heerlijke stoofpot gemaakt.
Ik had een heel mooie stuk Angus riblap van @bbqualityslagerij deze heb ik gisteren avond in de #braairubno3 met de herfst weer heerlijk om een vleugje koffie terug te proeven in de stoofpot.
Ik heb de riblappen vanmiddag eerst even een klein uurtje gerookt met mooie chunk steen eik in het vuur van @smokeyolivewood .
Daarna zijn ze de pan in gegaan met 1 liter @guinness bier en 1 liter runderbouillon
Paar uur laten sudderen en je hebt heerlijk zacht vlees.
#basbackyard #defikerin #lekkermetbraairub #smokeyolivewood #smokeylowlands #santatori #tafelhaard #bbq #bbqlife #kamado #herfstbbq #stoofvlees #instabbq #foodstagram #foodphotography
Vandaag weer een mooie tocht gedaan, deze was iets korter als gisteren maar als nog 7km. Deze tocht was wel iets zwaarder als gisteren omdat we in totaal 700 meter zijn gestegen in hoogte. Het is het allemaal waard als je boven aan komt en dit soort uitzichten hebt, heerlijk in de zon kan gaan zitten en je even helemaal niks hoort.
#basbackyard #austria #autumn #tirol #hiking #walkingwithaview #festungschlosskopf #burgruineehrenberg
Vandaag een heerlijk dag gehad in de bergen in Erhwald Tirol. Het was een stevige wandeling van bijna 12 km met in totaal 110 meter klimmen tot een hoogte van 1658 meter. Daarna mag je jezelf trakteren op een wel verdiend biertje bij de @tirolerhausehrwald
#basbackyard #oostenrijk #tirol #bichlbach #erhwalderalm
Kip🐔 op 't spit.
Vandaag 2 heerlijke kippetjes gemaakt op het spit van @letzq
1 kip in de #braairubno1 en 1 kip in de #braairubno2 van @de_fik_erin
Tijdens het grillen is er een lekkere chunk sinasappelhout van @smokeyolivewood bij gegaan.
Het resultaat 2 lekkere malse kippen.
#basbackyard #smokeylowlands #smokeyolivewood #defikerin #lekkermetbraairub #bbq #bbqlife #kamado #letzq #letzqspit #outdoorlife #outdoorcooking #instafood #instabbq #foodstagram #foodphotography
Alleen eten hoeft geen ramp te zijn en al helemaal niet met zo'n maaltijd.
De aardappeltjes zijn gebakken met #braairubno4 .
De groene aspergetips zijn gegrild op het gietijzerrooster met een beetje #braairubno1 .
De ribeye is eerst rustig op 48° kerntemperatuur gebracht met een flinke hand #olijfhout snippers in de kolen, daarna af gegrild op het gietijzerrooster tot 54° kern.
Ook op dit mooie rookhout krijg je 10% korting gebruik tijdens het afrekenen de code backyardbbq10
https://bbqstation.nl/product/olijfhout-rookchips-no3/
#basbackyard #smokeylowlands #smokeyolivewood #defikerin #lekkermetbraairub #bbq #bbqlife #bbqfood #smokedmeat #instabbq #instafood #foodstagram #foodphotography #outdoorlife #outdoorcooking #kamado
De Big Mac maar dan volgens de #basbackyard methode.
Deze 2 heerlijke burgers zijn gemaakt van een heerlijk stukje Black Angus pichana, je voelt je bijna schuldig op het moment als je dit door de gehaktmolen staat te draaien.
Bbq met het gietijzeren rooster er in opgestookt naar 250° ik heb deze burgers gekruid met de koffierub van @de_fik_erin #braairubno3 en tijdens het grillen een handje steeneik snippers in de kolen wat deze burger net even naar het next level tilt.
Wil je deze burger nou ook eens maken en denk je maar ik heb geen steeneik achter in de tuin staan, geen zorgen dit product is ook met 10% korting te bestellen via
https://bbqstation.nl/product/steeneik-rookchips-no3/
Gebruik bij het afrekenen de code "backyardbbq10"
@smokeyolivewood
@de_fik_erin
#basbackyard #smokeylowlands #smokeyolivewood #holmoakwood #defikerin #lekkermetbraairub #bbq #bbqlife #bbqburger #bigmac #instabbq #instafood #foodphotography #foodstagram #outdoorlife #outdoorcooking #smokedfood #pichana
The perfect combination.
@smokeyolivewood
@de_fik_erin
De kortingscode geldt nog steeds op alle producten van Smokey Olive Wood
In de webshop van @bbqstation1
https://bbqstation.nl/product-categorie/rookhout/
Gebruik de code backyardbbq10
#basbackyard #smokeylowlands #smokeyolivewood #lekkermetbraairub #braairubno4 #braairubno1 #bbq #bbqlovers #bbqlife #bbqfood #instabbq #instafood #foodphotography #foodstagram #foodblogger
Gisteren een weer een heerlijke zeebaars op de kamado gehad deze was simpel gekruid met peper en zout en fris gerookt met sinasappelhout van @smokeyolivewood .
Hier een lekker dubbelwit biertje bij van @jopenbier en het was weer genieten geblazen.
Bij www.bbqstation.nl krijg je 10% korting op het rookhout assortiment van @smokeyolivewood met de kortingscode backyardbbq10
#basbackyard #smokeylowlands #smokeyolivewood #orangewood #smokedfish #bbq #bbqlovers #bbqlife #bbqfood #bbqporn #instafood #instabbq #foodstagram #foodphotography #foodblogger #everydaybbq #sharethebbqlove #kamado #fishbbq🐟🐟 #outdoorlife #outdoorcooking #outdoorliving
Afgelopen weekend weer een heerlijk gerecht op tafel kunnen zetten.
2 mooie stukken iberico wat gegrilde groene asperges en wat gebakken roseval aardappeltjes.
De iberico is gekruid met #braairubno4 van @de_fik_erin en daarna langzaam gegaard op de kamado met een chunk olijfhout van @smokeyolivewood .
De aardappeltjes heb ik eerst even gewassen daarna in plakjes gesneden even voor gekookt en daarna gekruid met #braairubno2 en lekker opgebakken.
Wil jij de producten van @smokeyolivewood
Ook is proberen kijk dan is op https://bbqstation.nl/product-categorie/rookhout/
en gebruik daar de kortingscode backyardbbq10 voor 10% korting op het assortiment van Smokey Olive Wood
#basbackyard #smokeylowlands #smokeyolivewood #olivewood #defikerin #lekkermetbraairub #braairubno4 #braairubno2 #bbq #beerandbbq #instabbq #instafood #foodstagram #foodphotography #kamado #outdoorlife #smokedmeat #smokedpork #castiron #grilling #sharethebbqlove #wayoflife
Vandaag na het even makkelijk kipstukjes gemaakt voor bij de patat (of voor de gene onder de rivier friet😉). Kip is hier favoriet met #braairubno2, en ik heb de kip vandaag een rooksmaak meegeven van citroenhout en wat fire spices.
De fire spices van Smokey Olive Wood geven een lekkere smaak af met een vleugje pit op het eind.
Zeker in combinatie met het citroenhout wat fris is en de #braairubno2 wat ook wel wat pit heeft is dit heerlijk op de kip.
Wist je dat het rookhout van @smokeyolivewood in verschillende maten komt, de maten staan op de zakken aangegeven met de nummers 1, 2 en 3 en daarna komen de chunks.
Nummer 1 is de rookmot met een grote van ± 1mm, de rookmot gebruik voor het koudroken in combinatie met een cold smoke generator.
Nummer 2 zijn snippers met een grote van 5mm tot 1 cm. Deze snippers kan je heel goed gebruiken in een smokerbox, aluminiumfolie of je gooit een handje snippers direct in de kolen.
Nummer 3 zijn ook snippers maar dan met een grote van 2 tot 3 cm, deze gebruik je het zelfde als de nummer 2 maar deze zullen wat langer rook afgeven.
En dan zijn er nog de chunks deze gebruik je als je voor langere tijd rook wil hebben denk bijvoorbeeld aan spare ribs of pulled pork.
Wil je de producten van Smokey Olive Wood proberen dan kan dat met 10% korting bij @bbqstation1 https://bbqstation.nl/product-categorie/rookhout/
Gebruik de kortingscode "backyardbbq10"
#basbackyard #smokeylowlands #smokeyolivewood #defikerin #lekkermetbraairub #lemonwood #firespices
#bbq #bbqlife #instabbq #instafood #foodstagram #foodphotography #outdoorcooking #sharethebbqlove #smoked #smokedchicken
Broodje ribfingers.
De ribfingers zijn gerubd met de #braairubno2 daarna een uurtje gerookt met citroenhout toen en het gietijzeren pannetje met een scheutje ahornsiroop even lekker laten karameliseren, dan wat cheddar er over laten smelten.
Dit alles lekker op een broodje met een beetje coleslaw, bieslook, gebakken uitjes en een beetje bbqsaus.
10% korting op Smokey Olive Wood producten bij www.bbqstation.nl
met de kortingscode "backyardbbq10"
#basbackyard #smokeylowlands #smokeyolivewood #defikerin #bbq #bbqlovers #bbqlife #instafood #instabbq #foodstagram #foodphotography #foodblogger #sharethebbqlove #smokedfood #smoked
Vanmiddag heerlijk een dagje achter de bbq door gebracht en wat mooie stukken vlees op tafel mogen zetten.
Ossenhaas gerookt op een olijfhouten plakje.
Bloemkool gerookt met sinasappelhout een paar stukjes met #braairubno2 een paar met #braairubno4 en een paar stukjes zonder kruiden.
Rib-eye gerookt met amandelhout en wat fire-spices.
Entrecote gerookt met walnoothout.
Wil jij nou ook is lekker aan de gang kunnen gaan met deze mooie producten van @smokeyolivewood dan kan dat nu met 10% korting. Via deze link https://bbqstation.nl/product-categorie/rookhout/
En deze kortingscode "backyardbbq10"
#basbackyard #smokeylowlands #smokeyolivewood #defikerin #lekkermetbraairub #bbq #bbqlife #bbqfood #instafood #foodstagram #foodphotography #foodblogger #outdoorcooking #sharethebbqlove
Iberico sparerib
Vandaag voor het eerst "Hot and fast" 2,5 uur op 160° .
Deze rib is vanmiddag in de #braairubno4 gezet en daarna een goed uur gerookt met een mooi stuk olijfhout.
Daarbij een klein beetje coleslaw, een lekker biertje en genieten van de vakantie.
#nofilter 😎🤘🏻
#basbackyard #defikerin #lekkermetbraairub #smokeyolivewood #smokeylowlands #ibericospareribs #bbq #bbqlife #instafood #foodstagram #foodphotography #foodblogger #outdoorcooking #vakantie
Vandaag een lekkere zeebaars op de kamado, deze is gekruid met zout, peper en gevuld met een paar schijfjes sinasappel en wat tijm.
Tijdens het garen een klein chunkje sinasappelhout erbij wat een frisse rooksmaak geeft.
De groene asperges zijn gegrild op het gietijzerrooster en de peentjes zijn in het gietijzeren pannetje gegaan met olijfolie, wat zout en wat suiker.
#basbackyard #smokeylowlands #smokeyolivewood #bbq #bbqlife #instafood #foodstagram #foodphotography #sharethebbqlove #fishbbq🐟🐟
Backyard BBQ pasta.
Deze pasta is heel makkelijk te maken maar oooh zo lekker.
Ingrediënten voor 2 a 3 personen.
1 zak verse tagliatelle pasta
3 teentjes knoflook
2 blikken tomatenblokjes
2 punt paprika's
2 grote of 3 kleine uitjes
1 klein doosje kastanje champignons.
1 courgette
Circa 175gr bavette p.p.
Rookhout (ik heb citroenhout en steen eik van Smokey Olive wood gebruikt)
Olijfolie
En wat kruiden, ik gebruik hier braairubno4 voor.
Steek de bbq aan en breng deze naar een temperatuur van rond de 200° met het gietijzeren rooster er in.
Maak ondertussen de 2 puntpaprika's schoon en snij de courgette in lange plakken.
Snipper de uien, ik vindt het persoonlijk lekkerder als dit wat grover is.
Snij de knoflook fijn en snij de champignons in 4e of als ze wat groter zijn in 6e.
Als de bbq op temperatuur is grill hier dan de courgette en de paprika's op het gietijzerenrooster voeg tijdens het grillen wat citroenhoutsnippers toe, deze hoeven niet helemaal zacht te zijn.
Als dit gedaan is zet dan nu een gietijzeren pan op de bbq en laat deze op temperatuur komen, doe hier wat olijfolie en bak hier de uien in tot dat ze een beetje glazig zijn.
Voeg de knoflook toe en laat dit even mee bakken, snij ondertussen de paprika's en de courgette in wat grove stukken en voeg deze toe in de pan. Doe nu ook een beetje van de braairubno4 er bij om het geheel op smaak te brengen
Voeg nu de blikken tomaat toe en een klein scheutje water en laat dit even lekker pruttelen.
Zet een pan met water op groot genoeg om de pasta in te koken
Pak nu de bavette en doe hier een beetje peper en zout op, grill deze op het gietijzeren rooster zo'n 4 min per kant met een beetje steen eiksnippers tot een kern temperatuur van 48°, haal de bavette van de bbq af en laat deze rusten onder een stukje aluminiumfolie.
Kook onder tussen de pasta als je verse tagliatelle pasta gebruikt is dit in 2 minuten klaar.
Als het vlees gerust is kan je dit in mooie dunne plakken snijden.
Eet smakelijk.
@smokeyolivewood
@de_fik_erin
#basbackyard #smokeylowlands #smokeyolivewood #defikerin #lekkermetbraairub #bbq #bbqfoof #italianbbq #instabbq #instafood #foodstagram #foodphotography #foodblogger
Gisteren avond nog even een klein toetje gemaakt op de kamado.
Een verse ananas in stukjes snijden (deze hoeft niet helemaal rijp te zijn omdat deze toch zacht gaat worden) dit gaat samen met een flinke scheut @jagermeisternl in de skillet, dit laten we lekker even sudderen tot de ananas lekker zacht is. Een lekker bolletje ijs erbij en genieten maar.
#basbackyard #smokeylowlands #bbq #bbqlovers #bbqtoetje #outdoorlife #outdoorcooking #instafood #foodstagram #foodphotography #foodblogger #castiron
Beenham met #braairubno4 en bloemkool met #braairubno2 , ik heb dit vandaag gerookt met een kleine chunk #lemonwood .
Beenham met #braairubno4 is een heerlijke smaaksensatie de ham gaat heel goed samen met de rooibos in deze rub.
Bloemkool van de bbq? Hoor ik je denken, dit gaat heel goed en zeker met #braairubno2 wat lekker een beetje pit geeft en dan met een de frisse rooksmaak van citroen is dit echt een feestje.
Mocht je de smaken van @smokeyolivewood ook is willen proberen dat kan met 10% korting bij www.bbqstation.nl met de kortingscode "backyardbbq10"
@de_fik_erin
@smokeyolivewood
#basbackyard #smokeylowlands #smokeyolivewood #defikerin #lekkermetbraairub #sharethebbqlove #bbq #bbqlife #bbqfood #smokedfood #instafood #foodstagram #foodphotography #foodblogger #outdoorcooking #frydaybbqday
The backyard bbq burger
Dit keer niet voor makkelijk gegaan maar lekker alles zelf gemaakt.
De broodjes zijn gemaakt met een beetje #braairubno4 door het deeg heen.
Het gehakt heb ik zelf staan draaien van hele mooie vette riblappen.
Daar een beetje #braairubno2 , bbqsaus en een gebakken uitje doorheen, ik heb ze een klein vleugje amandelrook meegegeven.
Daar boven op nog wat uitgebakken bacon en nog wat extra ui.
En nu komt het op eten, maar zoals bij iedere goede burger moet je van top tot teen onder zitten.
#basbackyard #smokeylowlands #smokeyolivewood #defikerin #lekkermetbraairub #bbq #bbqlife #bbqfood #smoked #burger #instafood #foodstagram #foodphotography #foodblogger #outdoorcooking #outdoorlife #bbqburger #castiron #smokedburger
Koud gerookte gazpacho uit het nieuwe kamado kookboek van @bbqexperiencecenter en @het_horecaconcept van Zowie Tak
Heerlijk een fris soepje met deze heerlijke dagen.
Ook op het rookmot van @smokeyolivewood krijg je 10% korting bij @bbqstation1 met de kortingscode "backyardbbq10"
#basbackyard #smokeylowlands #smokeyolivewood #olivewood #coldsmoke #coldsmokegenerator #instabbq #instafood #foodstagram
#smokedfood #sundaybbq
Smoked chicken 🐔
Ik heb deze heerlijke kip een klein uurtje in een rook mix van sinasappel en citroenhout van @smokeyolivewood gehad. Dit alles leg je op een broodje met wat coleslaw en een beetje bbq-saus.
#basbackyard #smokeyolivewood #smokeylowlands #smoked #chicken #bbq #bbqlovers #bbqlife #bbqfood #bbqchicken #kamado #sharethebbqlove #instafood #foodphotography #foodstagram #foodblogger #instabbq
Vandaag een vleesdag hier in huis.
Ik heb de Rib-eye en de entrecote langzaam op temperatuur laten komen met een handje olijf snippers in de kolen.
En toen ik vanochtend in de vriezer keek kwam ik nog een stuk longhaas tegen, deze er ook maar uit gehaald en spiezen van gemaakt. Beetje #braairubno4 er op en op de #santatori met een flinke chunk amandelhout.
10% korting op het rookhout van @smokeyolivewood bij @bbqstation1 met de kortingscode: "backyardbbq10"
#basbackyard #smokeylowlands #smokeyolivewood #SOW #defikerin #lekkermetbraairub #bbq #bbqlife #bbqfood #foodphotography #foodstagram #kamado #smoked #smokedmeat #olivewood #almondwood #instafood #sharethebbqlove #bbqlovers #bbqnl #bbqporn
Ossenhaaspuntjes
Vandaag 2 mooie puntjes gerookt op een olijfhoutenplankje en 2 stukjes alleen op het gietijzerenrooster om het verschil te proeven en man wat een verschil zit daar in zeg, het olijfhout geeft een hele mooie zachte smaak af.
Voor dat ze op de masterbuilt gingen alleen even wat zout er op en na het grillen en rusten een beetje vers gemalen peper er overheen daar bij nog een klein beetje chimichuri en genieten maar.
Wil je dit olijfhoutenplankje ook is proberen met de kortingscode "backyardbbq10"
krijg je 10% korting bij www.bbqstation.nl
#basbackyard #bbq #bbqlife #bbqfood #outdoorlife #outdoorcooking #sunny #sunday #instafood #foodstagram #foodphotography #foodblogger #foodstagram #olivewood #sharethebbqlove #everydaybbq
Broodje speklap, een begrip in Den Haag.
Makkelijk te maken en je kan er alle kanten mee op, zoute rub pittige saus of net andersom.
Ik heb de speklapjes dit keer een vleugje rook van sinasappel meegeven wat een fris fruitge rooksmaak mee geeft aan het varkensvlees.
Ik heb de rub van @de_fik_erin gebruikt #braairubno2 geeft een beetje aan je vlees.
Mocht je dit rookhout van @smokeyolivewood ook eens willen proberen dan kan dat nu met 10% korting als je besteld bij www.bbqstation.nl en de kortingscode backyardbbq10 gebruikt.
Lees verder voor korting op @smokeyolivewood
Aardappelschijfjes uit de oven met #braairubno4
Sugar snaps gewokt met 2 teentjes knoflook en wat chilliflakes voor wat pit er in.
Iberico pluma één van het lekkerste stukje varkensvlees wat er is. Dit keer is er een beetje #braairubno2 op gegaan en heb ik de pluma eerst rustig op kerntemperatuur laten komen met wat steeneik snippers van @smokeyolivewood je zou verwachten dat steeneik een best zware rooksmaak afgeeft maar ik had bedacht dat iberico wel wat kon hebben.
Het was weer een heerlijk stukje vlees met een hele mooie rookring.
Mochten jullie interesse hebben om de producten van van @smokeyolivewood te willen proberen, ik mag van hun 10% korting geven op het gehele assortiment van Smokey Olive Wood.
Dit is te bestellen via www.bbqstation.nl
En gebruik hier de kortingscode "backyardbbq10"
Mocht je nog vragen hebben over de mooie producten van Smokey Olive Wood stuur me gerust een DM.
@smokeyolivewood
@de_fik_erin
@bbqstation1
#smokeyolivewood #defikerin #lekkermetbraairub #sharethebbqlove #bbq #bbqlife #bbqfood #smoked #smokedmeat #holmoak #kamado #instafood #foodstagram #foodphotography #everydaybbq #iberico #pluma #kortingscode #newproject
Gegrilde aubergine rolletjes
Makkelijk, snel en lekker gerecht
Snij de aubergines in de lengte in plakken smeer ze in met een knoflook olie beetje zout er op en dan even een mooi grill streepje er op zetten, ze moeten wat zachter worden anders zijn ze niet te rollen.
Zet een gietijzerpannetje klaar met daarin een tomatensaus van gezeefde tomaten en rode pesto.
Rol nu de aubergines op met daarin rauweham, mozzarella en wat basilicumblaadjes, leg ze in het pannetje en doe er nog wat vers gemalen peper overheen.
Zet ze nu indirect op de bbq zo rond de 200° a 220° voor zo'n 15 minuten of tot dat de mozzarella gesmolten is.
Wij eten dit met ciabatta, maar je kan er ook wat tagliatelle of wat spaghetti.
#basbackyard #bbqlife #everydaybbq #instafood #foodphotography #italianfood #foodstagram #foodblogger #kamado #outdoorcooking #sharethebbqlove #bbq #food
Kabeljauwfilet met spitskool en tomaatblokjes uit de @roemertopf.
De spitskool is samen met een uitje eerst even 10 minuten gestooft.
Dan gaat de spitskool, ui, tomatenblokjes en 1dl yoghurt in de römertopf, even omschepen dat alles lekker door elkaar zit. Daar boven op gaat de kabeljauwfilet, deze moet helaas in stukken want de hele filet past er niet in.
Je steekt de bbq aan op 1 punt, legt de heatdeflector en rooster er in en zet gelijk de römertopf er in zodat deze langzaam opwarmt met de bbq mee. Je laat de bbq warm worden tot 200°. Als de kerntemperatuur rond de 60° graden zit is de kabeljauw klaar, dit duurde zo tussen een half uur en 3 kwartier afhankelijk van hoe snel de bbq warm wordt.
Als je de römertopf gaat gebruiken en deze is een tijd niet gebruikt zorg er dan wel voor dat deze een paar uur onder water heeft gestaan, om het barsten te voorkomen.
@th_food_corner
#basbackyard #römertopf #romeinsepot #kabeljauw #bbq #fish #kamado #outdoorcooking #outdoorlife #instafood #foodphotography #sharethebbqlove #fishbbq #foodblogger #food #foodstagram
Pulled pork.
The night before I put on the #braairubno2 from @de_fik_erin , then smoked it for a few hours with #lemonwood from @smokeyolivewood.
The buns were home made with a little bit of #braairubno4 through the dough, it gives the buns just that little extra touch.
#defikerin #lekkermetbraairub #smokeyolivewood #lowandslow #bbq #kamado # #bbqlife #bbqfood #bbqmeat #smoked #pulledpork # #outdoorlife #outdoorcooking #sharethebbqlove #instafood #foodphotography
Clusterhoofdpijn in de volksmond ook wel zelfmoordhoofdpijn genoemd, een nachtmerrie die onaangekondigd langs komt in je leven en je leven totaal op ze kop zet.
Clusterhoofdpijn is een vorm van migraine, maar dan wel de heftigste vrom die er bestaat.
Het zit aan 1 kant van je hoofd je krijgt een gigantische druk achter je oog en je hebt het idee dat ze met een mes rondjes aan het draaien zijn in je hoofd. Aanvallen zonder medicatie kunnen oplopen tot 3 uur, met medicatie duren ze bij mij een kwartier
Jaren geleden kreeg ik te horen dat ik hieraan leed, als ik terug ga denken heb ik hier al last van sinds dat ik een jaar of 16 ben al had ik toen geen idee wat het was. Ik kreeg medicatie tegen de aanvallen en eigenlijk kort gezegd kreeg ik de boodschap succes de rest van je leven.
In 2018 waren de aanvallen niet te houden en ben ik bij de neuroloog van het LUMC te recht gekomen, hier zijn ze gespecialiseerd in hoofdpijnen en zijn ze bezig met onderzoeken waar dit vandaan komt want er is maar heel weinig over bekend.
Het is toen 2 jaar rustig geweest maar vorig jaar kwamen de aanvallen heftiger dan ooit terug, op het hoogte punt zat ik op 14 aanvallen per dag, aanvallen waarbij je door de grond zakt en je af toe nog maar 1 uitweg ziet om van de pijn af te komen. Gelukkig heb ik een top vrouw naast me staan, 2 heerlijke kinderen en lieve familie die me hierin bij staan en me hier door heen helpen.
Ik heb dat jaar mee gedaan aan een onderzoek waarbij wordt gekeken of de GON-injectie invloed kan hebben op clusterhoofdpijn.
Vorige week woensdag begon ik weer lichte aanvallen te krijgen, gelijk contact opgenomen met het LUMC en kon gelukkig gisteren al terecht voor wederom de GON-injectie. In het kort uitgelegd is dit een injectie in het achterhoofd die een blokkade legt op de achterhoofdszenuw.
Het is afwachten en hopen dat de injectie iets gaat doen en dat ik snel weer van de aanvallen af ben en weer me normale leven kan oppakken tot die tijd doen we rustig aan en zetten we ons beste beentje voor.
#clusterhoofdpijn #migraine #hoofdpijn #lumc #goninjection #goninjectie
Quesadillas....
Kippendijen gegrild met #braairubno4, deze gaat tussen 2 wraps met kaas, spinazie en wat maïs. Even om en om bakken in een pan tot dat de kaas gesmolten is.
Daarbij nog een tomatensalsa met een Spaans pepertje en een dressing van limoensap, honing wat peper en zout.
#basbackyard #defikerin #lekkermetbraairub #quesadillas #bbqlife #sharethebbqlove #instafood #kamado #bbq #hotandfastbbq
Braaiburger zo simpel maar ooh wat waren ze weer heerlijk, even de bacon uitgebakken in een gietijzerpannetje en daarna de uitjes gebakken en het bacon vet. Burgers kruiden met braairubno2, lekker grillen op de masterbuilt, plakje old Amsterdam op de burger laten smelten en het dan proberen in je bakkes te douwen zonder vies te worden. Dat ging na de 1e hap al mis natuurlijk.
#defikerin #lekkermetbraairub #braairubno2 #dryrub #burger #hamburger #burgersunday #castiron #kamado #masterbuilt #sharethebbqlove #keepongrilling
Spareribs 8 uur sous vide gegaard met braairubno4 er op en daarna nog even een half uurtje op de grill om de bbqsaus te laten karamelliseren.
Ze waren heerlijk en om heel eerlijk te zijn mis je de rook smaak niet heel hard het heeft allebei wel iets, en op deze manier zit je niet "vast" aan huis en kan je heel de dag op pad.
Sorry voor de slechte foto heb me telefoon laten vallen moet het nu doen met een oudje.
#defikerin #lekkermetbraairub #braairubno4
#sousvide #inkbird #setandforget
Grieks met afrikaanse invloeden van #braairubno4 heerlijke combinatie op een pita broodje met wat rode ui, een schijfje tomaat en wat zelfde gemaakte tzatziki
Inspiratie voor dit recept komt bij @miljuschka vandaan even als het recept van de tzatziki.
#basbackyard #DeFikErin #lekkermetbraairub #bbq #kamado #outdoorlife #outdoorcooking #wayoflife #miljuschka #greece🇬🇷 #southafrica🇿🇦
Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn en zeker niet als de leidinggevende optijd de deur uit om te werken, maar daar door hoeft het niet minder lekker te zijn.
#DeFikErin #lekkermetbraairub #braairubno2 #winterbbq #outdoorlife #outdoorcooking #bbqfood #bbqlife #kamado #masterbuilt #grill #hotandfastbbq
Een paar dagen vorstverlet maakt dat ik alweer een paar dagen heerlijk met me hobby bezig kan zijn, en ook weer een beetje inspiratie heb gevonden.
Vandaag heerlijke kippenpoten met #braairubno2 op een gegrilde paprikasaus (waar iets te veel knoflook in zat 🤷♂️) verse patat er bij en je hebt een heerlijke maaltijd.
Zo zat ik eergisteren nog te "zeuren" dat ik geen goed licht had, zo liep ik vandaag in de supermarkt tegen een selfie led ring aan voor 10 euro en dat geeft al een heel stuk betere foto's.
#DeFikErin #lekkermetbraairub #outdoorlife #outdoorcooking #winterbbq #kamado #instafood #foodstagram #foodphotography
Vandaag grieks met een vleugje braai van de #santatori vanochtend al heerlijk de kippendijen in de marinade gezet en zelf de tzatziki gemaakt, het was weer een waar feestje aan tafel
@de_fik_erin
#winterbbq #santamaria #outdoorcooking #greece🇬🇷 #chicken #souvlaki #lekkermetbraairub #braairubno4 #braairubno2
Vandaag voor het eerst een levering gehad van @bbqualityslagerij .
Ik zat te kijken bij hun op de site en toen kwam ik de Iberico secreto uit de buik tegen en deze moest ik proberen, daarbij nog een Angus tri-tip genomen want 1 stukje vlees bestellen is ook zo raar toch?
Ik wil de Iberico buik zondag op de bbq leggen hebben jullie een leuk of spannend idee wat ik met dit mooie stuk vlees zou kunnen of moeten doen?
Vandaag weer is pulled pork gemaak, gisteren avond de procoreur lekker in een flinke laag #braairubno2 van @de_fik_erin gezet.
Vanochtend vroeg opgestaan en om half 7 ging dit mooie stuk vlees van 2,6kg op de @masterbuilt .
Ik heb hem lekker een paar uur in de citroen rook gelegd van @smokeyolivewood , om 4 uur gaf de kerntemperatuur 90 graden aan vloog ik overal als boter door heen dus inpakken en een uurtje laten rusten.
Vanavond een lekker broodje en de rest gaat de vriezer in als voorraad voor de pizza's, salades of gewoon voor een makkelijk snel broodje pp.
#DeFikErin #lekkermetbraairub #bbq #bbqlife #kamado #lowandslow #lowandslowbbq #outdoorcooking #pulledpork #mybbqhobby #sharethebbqlove
Pasta op de #basbackyard methode, de courgette en de paprika's eerst even geroosterd met een beetje #braairubno4 . Daarna een ui, de championgs en een 3 kleine teentjes knoflook aangezet in de gietijzerpan met een beetje #braairubno2. De courgette en de paprika's erbij doen 1.5 blik tomatenblokjes toevoegen en lekker laten pruttelen.
Kook ondertussen de pasta, wij vinden de verse pasta uit de supermarkt net even wat lekkerder en is lekker snel klaar (2 min koken)
Vandaag hadden we hier een heerlijk stukje flat Iron steak bij heel simpel met peper en zout, maar je kan dit natuurlijk met van alles combineren.
#DeFikErin #lekkermetbraairub #santatori #kamado #masterbuilt #castiron #petromax #steakpasta #pasta #steak #flatiron #outdoorcooking #openfire #mybbqhobby #sharethebbqlove #winterbbq
Na een dag hard werken bij de overbuurman thuis komen en bbq post vinden, super leuk deze kerstballen van @de_fik_erin , @joor_1987 , @bbq_bell en Jax natuurlijk ook dank jullie wel voor de kaart en de ballen, jullie natuurlijk ook hele fijne dagen en een gelukkige jaarwisseling. 🍻🍾. Hopen dat we in het nieuwe jaar is een gezellig smaakvolle avond in kunnen plannen.
Vandaag weer is lekker de masterbuilt aan gehad voor kipsaté.
De kip gekruid met #braairubno2 , gember, knoflook en ketjap en tijdens het grillen een klein stukje citroenhout toegevoegd voor een frisse rooksmaak
Daarbij zelf een lekkere satésaus gemaakt met als verrassing #braairubno4 er door.
En hoe leuk is het dat de #santatori niet alleen is om vlees op te grillen maar mij vandaag warm mocht houden tijdens de bbq.
#DeFikErin #lekkermetbraairub #smokeyolivewood #lemonwood #mybbqhobby #sharethebbqlove #bbq #bbqfood #kamado #outdoorlife #instafood
Na een hele week nachtdienst rustig aan weer beginnen met grillen.
Kippendijen met #braairubno2 gerookt met citroenhout van @smokeyolivewood
Flatbread met #braairubno1
En pickeld rode kool.
@de_fik_erin
Met inspiratie op gedaan bij @24kitchen_nl bij de 2 leukste van de zender @job_pattinasarany en @per_de_man
#DeFikErin #lekkermetbraairub #basbackyard #bbq #mybbqhobby #sharethebbqlove #kamado #outdoorcooking #outdoorlife #flatbread
Gisteren hadden we een heerlijk broodje hamburger. De broodjes zijn zelf gemaakt met daar door heen #braairubno3 heel apart om de koffiesmaak door je broodje heen te proeven maar wel heel erg lekker.
Het gehakt voor de burgers heb ik zelf gedraaid van een mooi stuk Tri-tip wat een heerlijke smaakvolle burger gaf. Deze 2 smaken waren al zo top dat de broodjes zonder saus naar binnen zijn gegaan.
#basbackyard #burger #tritip #buns #coffeebuns #selfmade #mybbqhobby #sharethebbqlove #bbq #kamado #masterbuilt #lekkermetbraairub #DeFikErin
Vandaag voor het eerst Australische Waguy, na even hebben getwijfeld besloten om te mooie stuk vlees eerst sous vide te garen en daarna keihard op de kamado af te grillen. Dit was voor het eerst maar zeker niet voor het laatst.
#waguy #australien #mybbqhobby #kamado #masterbuilt #outdoorcooking #sharethebbqlove #firsttimewaguy
De steak pasta toch wel 1 van de favoriete hier in huis, en vandaag had de Italiaanse keuken een vleugje van Zuid-Afrika te pakken door de #braairubno4 . Het was weer een genot en wat is het toch heerlijk om buiten te koken.
#DeFikErin #mybbqhobby #sharethebbqlove #spaghetti #italy #southafrica #gegrildegroenten #bavette #bbq #kamado #santatori #santamaria
Voor alles een eerste keer vandaag aan de slag gegaan met grillworst, wat een resultaat!!!. Heerlijk om nieuwe dingen te proberen en wat werkt sous vide top instellen en wachten tot het alarm gaat.
@van.der.vaart.bbq
@vanbeekumspecerijen
@inkbird_netherlands @inkbirddeutschland
@de_fik_erin
@dryrub.nl
#grillworst #bbq #kamado #masterbuilt #mybbqhobby #DeFikErin #lekkermetbraairub #braairubno2 #sousvide #inkbird
Vanmiddag hadden we saucijzenbroodjes het gehakt gekruid met #braairubno2 .
En gisterenavond hadden we broodjes met kaas en #braairubno4 .
Beiden waren erg goed gelukt en zeker voor herhaling vatbaar.
#DeFikErin #lekkermetbraairub #mybbqhobby #kamado #outdoorlife #outdoorcooking #sauzijsenbroodjes #borrelsnack
Vandaag weer een heerlijke dag achter de Q gehad, lekker weer van alles en nog wat klaar gemaakt.
We hadden fantastische Black Angus shortribs heerlijk gerubt met #braairubno3 en lekker een paar uur gerookt met amandelhout.
#basbackyard #DeFikErin #smokeyolivewood #mybbqhobby #sharethebbqlove #kamado #masterbuilt #outdoorchef #santatori #santamaria #shortribs #australie #grainfedbeef #blackangus #outdoorlife #outdoorcooking #bbqlovers #bbqfood #instafood #foodstagram #foodphotography
Oosterse varkenshaas een vleugje olijfrook van @smokeyolivewood op de kamado gegeven en daarna nog even lekker afgegrild op #santatori van @de_fik_erin een top combi.
Daarbij een heerlijk biertje van @the_wild_mill
#basbackyard #mybbqhobby #bbqfood #kamado #masterbuilt #outdoorlife #outdoorcooking #instafood #foodstagram #foodphotography
Kip tandoori wraps van de bbq volgens het recept van @job_pattinasarany en @per_de_man
Eigenlijk stond er varkenshaas op het menu maar dat is door geschoven naar morgen voor de visite.
#basbackyard #jobenperry #24kitchen #kiptandoori #wraps #mybbqhobby #bbqfood #bbqlife
#outdoorlife #outdoorcooking #kamado #masterbuilt #foodphotography #instafood
Vandaag stond er saté op het menu, normaal natuurlijk op stokjes maar de kippendijen wouden niet op de spiesjes blijven zitten 🤷♂️ dus de santatori opgestookt gietijzeren pan er op en gaan.
De kippendijen laten marineren met braairubno4
De championgs even lekker gebakken met wat braairubno2 en gelakt met een lekker sausje .
#DeFikErin #lekkermetbraairub #braairubno4 #braairubno2 #santatori #santamaria #mybbqhobby #cookingonfire🔥 #outdoorlife #outdoorcooking #kamado #chickenthighs
Rubia Gallega entrecote en 2 stukjes pichana.
De entrecote simpel gekruid met peper, zout en knoflook eerst even op de kerntemp gebracht met wat rook van een stukje amandel hout.
De pichana gekruid met #braairubno4
Ik denk dat dit zomaar me nieuwe favoriet kan gaan worden.
Ohja en 2 frikandellen voor de kleine man😅
@de_fik_erin
@smokeyolivewood
@dryrub.nl
#basbackyard #DeFikErin #smokeyolivewood #santatori #santamaria #bbq #bbqfood #foodstagram #instafood #neverskipbbqday #sharethebbqlove #bbqhobby #mybbqhobby #kamado #masterbuilt #outdoorlife #outdoorcooking #everydaybbq
Vandaag stond er kipburger op het menu.
De kippendijen gekruid met #braairubno4 van @de_fik_erin .
Panchetta uit gebakken in een gietijzerpannetje, wat geroosterde ananas er op en 1 broodje met de hot saus en de tokio high van @sausguru
#basbackyard #DeFikErin #lekkermetbraairub #teamananas #bbq #bbqlovers #sharethebbqlove #santatori #santamaria #kamado #masterbuilt #chicken #chickenthighs #ananas #outdoorlife #outdoorcooking